Om Oss

Om Oss

Historia

En vårdag i början av 1930-talet steg Hjalmar Fagerström av tåget i Mullsjö för att börja som stins i det lilla stationshuset på sydsvenska höglandet.
Hit hade göteborgare länge sökt sig för att den fina skidterrängen och den goda snötillgången.

Som sann naturmänniska insåg Hjalmar traktens möjligheter och beslöt sig för att bygga en friluftsgård. Han började med att starta Friluftsfrämjandets Mullsjö-avdelning år 1936. 1939 byggdes den första skidstugan med plats för 34 boende gäster. Man röjde skidspåren och slalombackar, byggde tennisbanor, idrottsplats och badanläggning. Gästerna strömmade till – familjer, idrottstrupper, konferensgäster – och snart blev stugan för trång. 1944 togs nästa steg. En storsatsning närmare sagt, då man byggde en ny huvudbyggnad med matsal, sällskapsrum och gästrum för 70 personer. Med Hjalmars säkra öga för färg och form blev anläggningen välanpassad till omgivningarna med skog, sjö och berg.

1967 tog sonen Tord Fagerström över efter sin far. Kursverksamheten dominerade och ökade. Privatgästerna kom på helger, sportlov och sommartid. Anläggning moderniserades och byggdes om.
Redan 1988 var det åter dags för en ny storsatsning och uppdraget gick till arkitekten Carl Nyrén. Bygganden blev en speciell skapelse med färg och form, pool i marmor, vacker kurslokal med ljus och rymd, nordiskt designade gästrum samt ett motionsrum. Utvecklingen gick vidare och man la stor vikt på konferensverksamheten med många olika aktiviteter, ett omvittnat gott kök och inarbetad personal.

I september 1999 invigdes den senaste tillbyggnationen som innebar att hotellet fick en helt ny ”framsida”. Det blev en ny entré, bagagerum, kapprum, toaletter, reception, bar, matsal och en ny konferenssal.

Det hotell vi ser idag har den moderna tidens krav på komfort och utrymme, en trivsam stämning och en anda som helt skulle tillfredsställa Hjalmar Fagerström

Mål & Vision

Genom åren har platsen gått från ett Friluftsfrämjande till hotell. Men tanken om närheten till miljön och aktiviteterna lever kvar än idag.

I dagsläget lägger vi ett stort fokus på att erbjuda våra gäster vällagad mat på närproducerade råvaror, kompetensutveckla vår personal och erbjuda service i toppklass – vare sig det gäller en middag för två eller stora konferensgrupper.
Allt för att leva upp till Hjalmar Fagerströms vision.

Oberoende av all utveckling är den vackra och lugna miljön runt Mullsjö densamma och det är inte svårt att kunna koppla och bara njuta.

Välkomna till dagens Hotel Mullsjö!