På svenska In English Auf deusch | Facebook

 
VÅR HISTORIA
 
 
 
 
Hjalmar Fagerström var inte bara stins, han var också naturmänniska. Som nyanställd på den lilla stationen i Mullsjö i början på 1930-talet tog han emot göteborgare som sökt sig till den snösäkra skidterrängen på sydsvenska höglandet. Han såg människor komma till Mullsjö och må bra. Han såg potentialen…

1936 startade han Friluftsfrämjandets Mullsjöavdelning och bara tre år senare byggde föreningen en skidstuga vid Mullsjön, med plats för 34 övernattande gäster. Alla intäkter återinvesterades i anläggningen, som förutom skidspår och slalombackar snart kunde stoltsera med tennisbanor, idrottsplats och badanläggning.

Efterfrågan talade sitt tydliga språk, satsningen låg helt rätt i tiden. Familjer, idrottsgrupper och konferenser kom och trivdes i Mullsjö.  Bara fem år senare behövdes en ny huvudbyggnad, med matsal, sällskapsrum och gästrum för 70 personer.

Även om en hel förening stod bakom verksamheten var Hjalmar Fagerströms engagemang avgörande för framgången. Ett engagemang som gick i arv då sonen Tord 1967 tog  över ansvaret och fortsatte genom åren att vidareutveckla och modernisera anläggningen med samma drivkraft som sin far.

Sedan 2004 är Hotel Mullsjö privatägt och tillgodoser i dag den moderna hotellgästens krav på komfort, service och utrymmen, men verksamheten bygger fortfarande på ett genuint personligt engagemang. Trots att det är över 70 år sedan Hjalmar Fagerström formulerade affärsidén är  behovet av lugn och ro och rörelse i frilufsammanhang större än någonsin, och för oss är den ursprungliga andan ett naturligt förhållningssätt:
Här ska det vara lätt att må bra!

 

© 2018 Gyllene Uttern Hotel Group
Tel: 0392 49400 | E-post: info@mullsjohotell.se
Skicka en konferensförfrågan | Kontakta oss